Arrelaneu, un projecte que promou la interculturalitat a través dels contes

Més de 100 alumnes de secundària de 17 nacionalitats diferents participen en aquesta iniciativa i teatralitzen relats a les biblioteques i escoles de Girona i Salt


Fa més de vuit anys que el projecte Arrelaneu va començar a caminar a Badalona i ara ha arribat al Gironès. Es tracta d'una iniciativa on alumnes de secundària de nacionalitats diferents expliquen de manera teatralitzada diferents contes, alguns del seu país d'origen, en biblioteques i centres educatius propers al seu institut. 

Òmnium Cultural Gironès, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, ha impulsat ara la iniciativa Arrelaneu a Girona i Salt, on 100 alumnes d'entre 12 i 20 anys i de 17 nacionalitats diferents teatralitzaran els seus contes a les biblioteques municipals d'ambdós municipis entre el 23 de febrer i el 10 de març. Es duran a terme onze sessions adreçades a les famílies i infants de totes les edats i, paral·lelament, es representaran els contes també en vint centres de primària.

L’acompanyament i suport en la teatralització dels alumnes el duen a terme vuit voluntaris, la major part alumnes del Centre de formació teatral El Galliner, que han anat als set instituts de Girona i els dos de Salt que participen per orientar els alumnes a l’hora de representar el conte.

Promoure la cohesió alhora que es millora l'autoestima

L'objectiu és fomentar la cohesió social, la interculturalitat i l'ús del català, millorant l'expressió oral i escrita, així com l'autoestima i la seguretat dels estudiants. De la mateixa manera, la iniciativa permet atansar als adolescents a les biblioteques i reforçar l'educació comunitària a través de l'explicació dels relats a diferents escoles.

La màgia d'Arrelaneu, precisament, consisteix en treballar la inclusió a través d'una activitat adreçada als alumnes d'origen estranger, però que, alhora, arriba als estudiants autòctons.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article